9 januari 2012

3 huisjes gemaakt vandaag

Hier boven dus huisje nr. 6, met het biggetje uit het verhaal van Pooh Bear. Maar wel met het raam aan de "verkeerde" kant! Nou ja, niet alle huizen zijn hetzelfde toch? Deze heeft de deur aan de zijkant ;-)
Huisje nr.7. Ook met het raam verkeerd!
Huisje nr. 8 met de giraffe voor het kamerraam!
Na een tip, heb ik een klein boekje van fleece genaaid, gewoon 4 rechthoekige lapjes op elkaar, in het midden een zigzag stiksel 2x en je hebt een handig iets om wat voorbereide huisjes er tussen te leggen én makkelijk mee te nemen naar een Bee!
Ik heb inmiddels besloten NIET de 366 huisjes te naaien! Ik ga ook niet het grote huis gebruiken aan de voorkant, die zet ik achterop als label!
Ook heb ik de kleuren voor de sashings gekozen, 2 kleuren FossilFern in rood en donkerrood. Ergens tussen alle huisjes blogs had ik zoiets gezien, zonder die piepkleine hoekblokjes en dat idee stond mij wel aan ;-))
Dus heb ik vanmiddag nog even een aantal huisje een miniborder gegeven en tegen elkaar op mijn Designwall gelegd. Zo vind ik het wel leuk worden. Het gaat een wand Quilt worden van.....ik weet nog niet precies hoe groot!
Ongeveer een meter in het vierkant vind ik dan wel groot genoeg denk ik.
Tot het volgende Huisje!
groetjes, Adrie

9 opmerkingen:

 1. Zo leuk die huisjes Adrie.
  Zijn daar ergens patroontjes voor, of ontwerp je het allemaal zelf. ?
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke huisjes en prachtig de sashings in 2 tinten. Misschien 'pik' ik het idee wel. Krijg je trouwens nu geen andere maat van het blokje? Nu om elke blok een randje, bij het origineel zit het alleen tússen de blokken, toch? Het is wel erg mooi.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ellie - ja,mooie kleurtjes zijn dat hé? En dat de maat anders wordt, maakt niet uit, want ik ga er toch een eigen draai aan geven en ik maak ook geen 366 huisjes!
  @Annie - klik aan rechterkant op het gekleurde huisje en je komt op de site waar het patroontje staat

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het toch leuk om al die verschillende ideetjes te zien over de huisjes
  ook jou idee van de sashings ziet er heel mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je huisjes worden prachtig. Met het rode kader wordt het een warm geheel. Een leuke variatie op het originele ontwerp.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke huisjes, en de border komt mooi uit. Welkom in blogland!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Via de zijdeur naar binnen gaan moet toch ook kunnen, dat maakt het weer net even anders, hoewel je dat al doet met de sashings. Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen