20 januari 2014

Nou!

Heb ik een heel bericht naar cyberspace gebracht! GGRR!

Ik had al heel veel geschreven en ik tik nog een woord in om daarna een foto te plaatsen en ik (heb lange nagels) schiet van een toets af en .....Foetsie , mijn hele bericht wég!
Oké, ik begin dus mijn hele verhaal opnieuw!
 
Het was vanmorgen pas 7 u. of zoiets dat ik begon met schrijven. Mijn hubbie was naar zijn (hobby) werk en ik vond dat ik weer even mijn best moest gaan doen! Ik had tenslotte goede voornemens wat betreft mijn blog! Dat zijn ook de enige goede voornemens die ik heb gemaakt hoor! ;)
 
Vanmiddag komen mijn quiltvriendinnen weer voor onze wekelijkse Bee. Altijd heel gezellig! Dan zitten met ons zessen rond mijn grote tafel, 1x2mtr., lekker ieder aan haar eigen ding te werken. Er wordt doorgepit (quilten), geborduurd of een patroon in elkaar gezet. Soms met de hand of anders op de machine. Of gewoon lekker kletsen, met een kopje thee (met een chocolaatje) erbij! Het is leuk, gezellig en soms ook leerzaam als een van ons iets nieuws heeft geleerd of gelezen. Maar eerst moet ik straks even puin gaan ruimen! Ik zit zo door de week heen vaak op mijn kamertje te werken en kan dan alles laten liggen, maar dinsdag moet ik dan wel weer even plaats maken voor m'n vriendinnen!  ;)
 
Voor de kerst had ik een leuk patroon via internet gedownload en uitgewerkt  tot een kussen met kerststofjes.
 
Lekker fleurig met in het midden een plaatjesstof gebruikt. Normaal zou ik een andere kleurstelling gebruiken, maar dit was voor kerst, dus....! Een erg leuk patroon om te maken, je kunt er heerlijk je restjes, reepjes enz. voor gebruiken.
 
Vorig jaar zijn we naar Ierland op vakantie geweest, 4 weken rond toeren in de Camper. En nee, het heeft niet de hele vakantie geregend! Van de 4 weken heeft het 4 á 5 dagen echt geplenst en verder was het redelijk tot mooi weer!  Dat was 2 jaar geleden (toen deden we Schotland) wel anders, toen was 4á5 dagen droog!
Na die vakantie in Schotland had ik al een idee om een quiltje te maken met veel groen om het landschap te vereeuwigen, want groen is het! Zowel in Schotland als in Ierland overheerst het groen, alleen is Ierland lieflijker, Schotland is ruiger.
Uit Ierland heb ik een aantal groene Ierse stoffen meegebracht en die dus ook verwerkt. Het is niet echt een quilt geworden maar een drieluik, gespannen op langwerpige schildersdoekjes!
 
 
Deze foto is niet zo best, maar je kunt in elk geval zien wat ik bedoel!
Het geeft weer hoe ik Ierland zag, met al die heuvels, bergen en overal schapen op soms ,voor mij,  onmogelijke plekken!
 

Dit is ons huisje tijdens de vakantie, hij brengt ons overal!
 

Dit is dus "ergens" in Ierland en we hadden echt vaak zulke mooie blauwe luchten!
 
 
 
Nog een mooi zicht tussen twee bergen, tijdens het rijden genomen, want veel plekken om stil te staan op écht mooi plaatsen waren er jammer genoeg niet!
Dan is het wel fijn dat je als bijrijder de mooie plaatjes kan nemen tijdens het rijden.
 
Volgens mij kan ik nu wel weer even stoppen, ik krijg zin in een kop thee met een crackertje kaas en dan douchen en aankleden!
 
Tot de volgende blog!

 
 
 2 opmerkingen:

  1. Leuk dat landschap! Heerlijk toch dat reizen je ook een creatieve impuls geven!
    Ik vind gezamelijke handwerkuurtjes ook altijd erg gezellig. Zo inspireer je elkaar en haal je soms net iets meer uit jezelf naar boven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel plezier vanmiddag! Wij hebben vanavond ons Breicafe, daar verheug ik me ook altijd op!

    BeantwoordenVerwijderen