14 mei 2012

Genade! Wat is het lang geleden dat ik iets hier heb geschreven! En toch heb ik wel zitten quilten, tijdens t.v kijken en in de week dat ik (samen met DH) op een camping in Tubbergen heb gestaan. Was soms heel koud en nat, maar toch hebben we het heel erg naar ons zin gehad, mooie fietstochtjes gedaan en ik ben zelfs nog een middag naar een QuiltBee geweest in Nijverdal! Daarover straks meer.

Mijn huisjes had ik natuurlijk mee en ik heb er toch nog wel een stel gemaakt. Onderstaand slakje komt als laatste in de quilt terecht, dat was de laatste die ik gemaakt heb! Het huisje is verkeerd in elkaar gezet, zoals jullie ongetwijfeld kunnen zien. Maar och, dit Quiltje , wat "Het rode dorp" gaat heten, lijkt op de wijk met deze naam in onze plaats. Daar staan ook allerlei huizen door elkaar, nieuwe oude, verbouwde en aangebouwde exermplaren, dus ik vind het niet zo erg, dat niet alle huizen dezelfde kant op staan.
Dat is in het echt toch ook niet ! ;-)

Dit zijn dus de laatste 7 huisjes!Zoals eerder gezegd het slakje komt als laatste in de quilt, het was ook de laatst gemaakte!Het paard heeft zijn oogkleppen naast de deur gehangen ;-) hihi!
Ik zag op de foto pas, dat de stippen uit het stofje precies aan elke kant van de deur zitten.De beer kijkt of hij nog een vriendje in de buurt heeft zitten want volgens mij heeft hij de bijen horen zoemen, dus de honing is dan dichtbij (denkt hij!)Jaaaa, hier is de Bij, maar deze gaat naar de BEE ! hihiKoeien zijn hier dubbel vertegenwoordigd, ik vind het zulke leuke dieren met die mooie grote ogen!Rijen , rijen in een wagentje........zelfs beertjes vinden dat fijn.
Aan geluk geen gebrek, dit is het tweede LieveHeersBeestje, een grotere dit keer


Hieronder zie je een speldenkussentje, ook gemaakt met hetzelfde patroontje van de huisjes.  Heb ik gemaakt op de Bee in Nijverdal, bij een stel gezellige vriendinnen, die ik heb leren kennen door internetgroepen en daaraan gekoppelde Bee's.
Was héél leuk om hen weer eens te zien!
Dank jullie voor de gastvrijheid, Hannie, Marja en Nelleke!


Ik heb inmiddels de huisje allemaal aan elkaar gezet en ben nu aan het dubbelen. Ik zal zo snel mogelijk een foto maken van de top en hier plaatsen.

Beloofd!!

Tot ziens Meisjes.

2 opmerkingen:

 1. Het rooie dorp, daar mocht ik vroeger nooit spelen, natuurlijk deed ik dat stiekem wel ;-)
  Je huisjs zijn mooi, bij mij zitten ze ook niet allemaal goed, maar dat maakt hem juist wat speelser.
  Leuk speldenkussentje, ik heb hem inmiddel ook gemaakt.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend leuk, die huisjes! ben benieuwd naar de top en de uiteindelijke quilt!
  Groetjes uit Australie :-)

  BeantwoordenVerwijderen