31 januari 2014

Zal nog eens mijn best doen.....

om weer eens wat bij te praten met jullie.  Als je er niet aan denkt, versloft het gauw hoor! Je moet echt een schema gaan maken om te gaan schrijven! (doe ik niet hoor, dan gaat het spontane er af!)
Vorige week was ik jarig, alweer een jaar over de pensioengerechtigde leeftijd heen! Heb wel een stel lekkernijen gebakken, samen met een vriendin die bij ons een paar dagen logeerde, zij houd ook van bakken , net als ik, dus dan is het ook nog eens gezellig om te doen.

Een lekkere chocolade taart met chocolade toplaag, cake tussen een onder- en bovenlaag van speculaas, een appeltaart met walnoten meegebakken, klein chocolade cakejes en brownies! De boterkoek die erbij ligt is zelf "gekocht"! ;) O ja, ik had ook nog macaroons!
Iedereen heeft ervan gesmuld en toch had ik nog over?! Toch nog teveel gemaakt, zeker. Nou ja niet getreurd, de helft van de cake zit in de vriezer (voor later) en ik heb wat aan DD meegegeven, (haar vriend en haar kids lusten het ook graag)

Van de Quiltkletsers (een quiltgroep op Yahoo), waar ik me ingeschreven had voor een verjaardaglijst, kreeg ik in de week vóór mijn verjaardag al veel enveloppen toegestuurd met zachte inhoud! Die mocht ik pas op de dag openen dat ik jarig was!  Dat is moeilijk hoor!  ;)
Ik had Batik lapjes gevraagd in blauwtinten en ik heb erg mooie lapjes gekregen en niet 1 is hetzelfde!
 
Er waren ook een paar dames die een mooie, zelf gemaakte kaart  hadden gestuurd! Zie de twee aan de rechterkant, mooi hé?
 
Volgende keer zal ik proberen iets over wat ik nu aan het maken ben, te schrijven.
 
tot de volgende blog!
 
 

20 januari 2014

Nou!

Heb ik een heel bericht naar cyberspace gebracht! GGRR!

Ik had al heel veel geschreven en ik tik nog een woord in om daarna een foto te plaatsen en ik (heb lange nagels) schiet van een toets af en .....Foetsie , mijn hele bericht wég!
Oké, ik begin dus mijn hele verhaal opnieuw!
 
Het was vanmorgen pas 7 u. of zoiets dat ik begon met schrijven. Mijn hubbie was naar zijn (hobby) werk en ik vond dat ik weer even mijn best moest gaan doen! Ik had tenslotte goede voornemens wat betreft mijn blog! Dat zijn ook de enige goede voornemens die ik heb gemaakt hoor! ;)
 
Vanmiddag komen mijn quiltvriendinnen weer voor onze wekelijkse Bee. Altijd heel gezellig! Dan zitten met ons zessen rond mijn grote tafel, 1x2mtr., lekker ieder aan haar eigen ding te werken. Er wordt doorgepit (quilten), geborduurd of een patroon in elkaar gezet. Soms met de hand of anders op de machine. Of gewoon lekker kletsen, met een kopje thee (met een chocolaatje) erbij! Het is leuk, gezellig en soms ook leerzaam als een van ons iets nieuws heeft geleerd of gelezen. Maar eerst moet ik straks even puin gaan ruimen! Ik zit zo door de week heen vaak op mijn kamertje te werken en kan dan alles laten liggen, maar dinsdag moet ik dan wel weer even plaats maken voor m'n vriendinnen!  ;)
 
Voor de kerst had ik een leuk patroon via internet gedownload en uitgewerkt  tot een kussen met kerststofjes.
 
Lekker fleurig met in het midden een plaatjesstof gebruikt. Normaal zou ik een andere kleurstelling gebruiken, maar dit was voor kerst, dus....! Een erg leuk patroon om te maken, je kunt er heerlijk je restjes, reepjes enz. voor gebruiken.
 
Vorig jaar zijn we naar Ierland op vakantie geweest, 4 weken rond toeren in de Camper. En nee, het heeft niet de hele vakantie geregend! Van de 4 weken heeft het 4 á 5 dagen echt geplenst en verder was het redelijk tot mooi weer!  Dat was 2 jaar geleden (toen deden we Schotland) wel anders, toen was 4á5 dagen droog!
Na die vakantie in Schotland had ik al een idee om een quiltje te maken met veel groen om het landschap te vereeuwigen, want groen is het! Zowel in Schotland als in Ierland overheerst het groen, alleen is Ierland lieflijker, Schotland is ruiger.
Uit Ierland heb ik een aantal groene Ierse stoffen meegebracht en die dus ook verwerkt. Het is niet echt een quilt geworden maar een drieluik, gespannen op langwerpige schildersdoekjes!
 
 
Deze foto is niet zo best, maar je kunt in elk geval zien wat ik bedoel!
Het geeft weer hoe ik Ierland zag, met al die heuvels, bergen en overal schapen op soms ,voor mij,  onmogelijke plekken!
 

Dit is ons huisje tijdens de vakantie, hij brengt ons overal!
 

Dit is dus "ergens" in Ierland en we hadden echt vaak zulke mooie blauwe luchten!
 
 
 
Nog een mooi zicht tussen twee bergen, tijdens het rijden genomen, want veel plekken om stil te staan op écht mooi plaatsen waren er jammer genoeg niet!
Dan is het wel fijn dat je als bijrijder de mooie plaatjes kan nemen tijdens het rijden.
 
Volgens mij kan ik nu wel weer even stoppen, ik krijg zin in een kop thee met een crackertje kaas en dan douchen en aankleden!
 
Tot de volgende blog!

 
 
 



19 januari 2014

aanvulling op .......

ja ik ben begonnen met een jaar niet schrijven in te halen ;)  Dat valt niet eens mee!
Vorig jaar heb ik de AOW leeftijd bereikt!  Jaja, ik hoor nu ook bij de echte senioren.....voor wat dat ook waard moge zijn, haha!
Dus deze maand ben ik al weer aan de beurt voor een extra jaartje.
Ik heb een goed jaar achter de rug, mag niet klagen, doe ik ook niet, hihi,  met mijn hubbie heb ik een flink aantal weken in de Camper doorgebracht.
In het voorjaar hebben we het oosten en noorden van ons land 2 weken doorkruist, leuke plaatsen bezocht, mooi weer gehad , maar ook de regen was aanwezig! Nou ja, dat hoort er allemaal bij.
In het vroege voorjaar (maart) hadden we een Reünie van een reis naar het Sauerland, met een leuke groep mensen, in het leuke plaatsje Giethoorn. Tijdens die reünie leek het wel of we op wintersport waren, we hadden echt een dag sneeuw!
Een professionele foto van onze leuke, gezellige groep!
 
Volgende blog hoop ik over mijn fijne hobby te schrijven.

heel, héél lang geleden........

Hallo allemaal!

Allereerst wens ik iedereen nog een heel goed en gezond 2014!

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik al een jaar....ja, je leest het goed! Al een jáár niet heb geschreven op mijn blog!
Zó, dat is eruit. Ik schaam mij diep en ben niet van plan om het nog eens zo lang te laten duren. En waardoor dit gebeurde? Ik zou het niet weten! Echt, het jaar is omgevlogen!

Eerst mijn Moeder verhuisd in januari, naar een verzorgingshuis! Was nodig, maar als het dan zover is, dan geeft dat nog heel wat stress en gedoe! Gelukkig is dat allemaal net op tijd, (voor haar,) de eisen om in een tehuis te komen zijn zó hoog geworden, je moet al bijna niet meer in staat zijn om te lopen en te praten, lijkt het wel!  Ze zit er nu een jaar en gaat langzaam toch wel wat achteruit wat geheugen betreft. Maar wat wil je als je 91 bent?!


Mama met haar 10 jaar jongere zus.