21 mei 2012

Even een rustig dagje ;-))

Vanmorgen lekker naar een miniBee gegaan bij een quiltvriendin.  En quilten? Nee dat heb ik niet gedaan!
Ik ben aan het haken geslagen, jaja,  leuk dat ik het vind!  Het wordt een soort badtas van 6 kleuren haakkatoen. Ik zag het op facebook bij een vriendin en vond eigelijk dat ik dat ook maar eens moest gaan doen.
Makkelijk mee te nemen als we straks met de Camper op vakantie gaan!  Maar dan gaat er ook quiltwerk mee hoor ;-))
Mijn Rooie dorp, een mooie bloem waar ik mee bezig ben in PP en nog een quiltje wat nog verder doorgequilt moet worden. En ik denk.....dat er ook nog wel iets nieuws mee gaat. We gaan tenslotte ruim 6  (jaha ;-)) weken weg!  Maar ja, als je ook helemaal naar de Noordkaap wilt en onderweg ook nog mooie plaatsen wilt bekijken, heb je die tijd best wel nodig!

Deze keer geen foto's , volgende keer misschien wel van de gehaakte tas in wording of mijn hobbyvoorraad voor de vakantie!

Nu het eten eens gaan bereiden, moet tenslotte ook gebeuren.

tot een volgende blog!  Adrie

14 mei 2012

Dit is 'm dan!

"Het Rooie dorp"

Gedubbeld met volumevlies, achterkant is een stof van Martha Negley for Rowan Fabrics, daar staan ronde schijven op, zoiets als houtschijven van een boom.

Ik schreef in mijn vorig bericht dat hij het Rode Dorp zou heten, maar dat is niet goed!


De wijk waar ik op doelde werd het Róóie Dorp genoemd en was een beruchte buurt! Vele kinderen uit andere buurten mochten er niet gaan spelen van hun ouders!

Éen van mijn schoonzusjes komt uit die buurt en ik heb ook wel meisjes in mijn klas gehad op de huishoudschool, daar was ik dan vriendin mee en er was niks mee!!
Nou kom ik oorspronkelijk uit een andere plaats, wel dichtbij, maar dan weet je dat allemaal niet zo.
Nu is de buurt voor een groot gedeelte afgebroken en zijn er allemaal nieuwe huizen gebouwd, maar die wijk wordt nog steeds zo genoemd!
Dus nu wordt het bedenken, hóe ga ik quilten?
Ik heb een heel mooie donker rode draad die ik er voor wil gebruiken en ik denk....dat ik gewoon tussen de blokjes in de ditch doe en dan in de rode rand van ong.7cm wil ik iets toepasselijks quilten, huisjes zoals je ze tekent in 1 keer met zo'n kruis erdoor?

Ik moet nog even brainstormen ;-))

Genade! Wat is het lang geleden dat ik iets hier heb geschreven! En toch heb ik wel zitten quilten, tijdens t.v kijken en in de week dat ik (samen met DH) op een camping in Tubbergen heb gestaan. Was soms heel koud en nat, maar toch hebben we het heel erg naar ons zin gehad, mooie fietstochtjes gedaan en ik ben zelfs nog een middag naar een QuiltBee geweest in Nijverdal! Daarover straks meer.

Mijn huisjes had ik natuurlijk mee en ik heb er toch nog wel een stel gemaakt. Onderstaand slakje komt als laatste in de quilt terecht, dat was de laatste die ik gemaakt heb! Het huisje is verkeerd in elkaar gezet, zoals jullie ongetwijfeld kunnen zien. Maar och, dit Quiltje , wat "Het rode dorp" gaat heten, lijkt op de wijk met deze naam in onze plaats. Daar staan ook allerlei huizen door elkaar, nieuwe oude, verbouwde en aangebouwde exermplaren, dus ik vind het niet zo erg, dat niet alle huizen dezelfde kant op staan.
Dat is in het echt toch ook niet ! ;-)

Dit zijn dus de laatste 7 huisjes!



Zoals eerder gezegd het slakje komt als laatste in de quilt, het was ook de laatst gemaakte!



Het paard heeft zijn oogkleppen naast de deur gehangen ;-) hihi!
Ik zag op de foto pas, dat de stippen uit het stofje precies aan elke kant van de deur zitten.



De beer kijkt of hij nog een vriendje in de buurt heeft zitten want volgens mij heeft hij de bijen horen zoemen, dus de honing is dan dichtbij (denkt hij!)



Jaaaa, hier is de Bij, maar deze gaat naar de BEE ! hihi



Koeien zijn hier dubbel vertegenwoordigd, ik vind het zulke leuke dieren met die mooie grote ogen!



Rijen , rijen in een wagentje........zelfs beertjes vinden dat fijn.




Aan geluk geen gebrek, dit is het tweede LieveHeersBeestje, een grotere dit keer


Hieronder zie je een speldenkussentje, ook gemaakt met hetzelfde patroontje van de huisjes.  Heb ik gemaakt op de Bee in Nijverdal, bij een stel gezellige vriendinnen, die ik heb leren kennen door internetgroepen en daaraan gekoppelde Bee's.
Was héél leuk om hen weer eens te zien!
Dank jullie voor de gastvrijheid, Hannie, Marja en Nelleke!


Ik heb inmiddels de huisje allemaal aan elkaar gezet en ben nu aan het dubbelen. Ik zal zo snel mogelijk een foto maken van de top en hier plaatsen.

Beloofd!!

Tot ziens Meisjes.