29 februari 2012

bouwlust

Zo, de bouw vordert aardig, soms met het handje en soms met de machine! afgelopen maandag heb ik weer in de restmand gezocht naar stofjes die nog niet in de huisjes verwerkt waren en dus is er weer heel wat geknipt en in het voorraaddoosje gestopt. Dan staat dat lekker naast me als ik weer een huisje ga samenstellen.

Kippetje is aan het zoeken naar de lekkerste graantjes, dan kan ze aan het werk voor Pasen, eitjes leggen.


Ah, hier is het vriendje van Dieter, Aydan, hij woont vlakbij met zijn pa, ma en zusje.

O ja, de paashaas is ook al in de buurt, dit is een roze nakomeling (meisje?)

hier woont het neefje van Dieter, dit is Daan! Hij heeft ook nog een klein zusje, misschien zien we die ook nog wel een keer?!

Ah ja, hier woont de pianiste, zij geeft les op de muziekschool en zo nu en dan begeleidt zij het koor waarin ik zing ;-))

Hier is net een nieuw meubelstuk gebracht, een commode, voor de oudste dochter des huizes. dan kan zij daar haar vele haar- en make-up spulletjes in opbergen.

En zo wordt het dan al een aardige wijk. Het zijn nu 25 kleine woningen en ik denk dat ik er niet meer dan....ik weet het eigenlijk nog niet! Eerst dacht ik 10 x 10 aan elkaar te zetten, maar ik begin te twijfelen, 7 x 7 lijkt me ook wel mooi.
Ik ga deze 25 nu eerst eens aan elkaar zetten en dan telkens een rand ernaast en eronder. Dan stop ik als het mij goed lijkt, er komt toch ook nog een bredere rand langs (denk ik) en ik wil 'm op kunnen hangen boven de bank en dan is 1 mtr. in vierkant groot genoeg!
Nu zal ik maar eens boodschappen gaan doen, anders hebben we vanavond weinig te eten ;-))
Groetjes!

14 februari 2012

Vorstverlet is over!

Zes nieuwe huizen zijn er bij gebouwd in onze wijk! Ineens ging het in een sneltreinvaart. De bouwvakkers vonden kennelijk dat ze lang genoeg hadden stilgezeten! ;-)
In dit huis is een kunstschilder gevestigd, kun je wel zien aan de wilde beschildering van zijn huis en achter het raam kun je nog net zijn schildersezel zien.
Dit is het huis van mijn kleinzoon Dieter! Er moest een oranje dak op en zijn portret staat voor het raam.
Hier woont een schattig poesje uit Delft, kun je wel zien, zijn vacht is in de delftsblauwe kleuren.
Mijn kleindochter Robin vond dat er ook een hondje moest wonen en dat is een Dalmatiër geworden, die wilde wel graag in de buurt van de poes wonen.
En hier woont het meisje van de zoendeuren op Schiphol, (vertelde Robin mij;-))
Ze lijkt ook wel een beetje op een meisje uit het boek van Ot en Sien.
Hier is Popeye op bezoek! Volgens mij heeft hij trek in spinazie, maar duurt het wat lang voor het op tafel staat?!

Ach ja, hier is pas een baby geboren en ze hebben een mooi hobbelpaard gekregen van de familie!
Zo bouwen we weer verder en de wijk groeit gestaag! Het zal geen grote stad worden, ik hou meer van een groot dorp, met veel verschillende inwoners.
Het zal wel weer maandag worden vóór ik weer kan gaan bouwen, want het huisje van DS is nog niet helemaal op orde en ik heb beloofd de gordijnen te naaien! Die gaan we donderdag inkopen en dan zal ik daar aan de slag gaan.
Tot de volgende huisjes maar weer.
groetjes, Adrie

4 februari 2012

weinig nieuws

Hallo Mede bouwvakkers en andere belangstellenden.

Afgelopen weken héél weinig gedaan op quiltgebied! Ik ben wel als bouwvakker bezig geweest, maar dan in het huis van mijn zoon. Schilderen en behangen was het dagen lang, samen met een vriendin die dit graag en goed doet ;-)

Tussendoor ook nog jarig geweest, dus ook daar druk voor geweest, 3 taarten gebakken en scones en dan ook nog mini-muffins voor m'n zangclub (wij trakteren altijd als we jarig zijn geweest)
Dus...... !

Gisteren wel naar de Quilt en Patchworkdagen in Vijfhuizen geweest. Niet met eigen auto, maar we hebben het openbaar vervoer gebruikt en dat ging bijzonder goed (niet gedacht) zowel 's morgens ernaar toe, nog geen sneeuw, en 's middags terug lag er 10 cm. en dat ging prima, de chauffer reed zeer rustig,(kon ook niet anders) op de snelweg was het een aan één stuk langzaam rijdende file, maar we waren toch met 1 uur rijden weer thuis ('s morgens 50 minuten)

Dat viel dus allemaal mee! Ik heb van anderen wel anders gehoord.

Ik hoop volgende week weer een inhaalslag te maken met de huisjes en dan zien jullie de update wel weer! ;-))

groetjes, Adrie